Clubinformatie

Toerclub Gennep gaat om fietsen natuurlijk. Hier lees je wat meer over onze club van fietsfanaten.

Ons motto

“Wij fietsen voor onze gezondheid en gezelligheid!”

We maken er geen wedstrijd van, we nemen de normale verkeersregels in acht en de veiligheid van iedereen staat boven alles.

Fietsseizoenen

Lente/zomerseizoen – van de eerste zondag in maart tot de laatste zondag in september – fietsen we in clubverband op de weg. Meestal, met een grote opkomst, splitsen we op in twee groepen; een snelle en een iets-minder-snelle, of een langzame en een iets-minder-langzame groep, het is maar net hoe je het bekijkt.

Zodra de zomertijd ingaat kun je ook een ritje maken op de woensdagavond voor wat extra kilometers. En voor onze niet- of minder-actieven, ook wel ‘pensionados’ hebben we een extraatje in petto. In het zomerseizoen starten zij elke woensdag om 09:00 uur voor wat extra kilometers. Vooral erg gezellig!

De tochten op de weg hebben min of meer een vaste route en variëren van 50 tot 120 kilometer. Het voordeel daarvan is dat een aantal ouwe getrouwen deze routes inmiddels bijna geblinddoekt kunnen rijden. De wekelijkse geplande routes zijn terug te vinden in de fietsagenda.

Herfst/winterseizoen – van de eerste zondag in oktober tot de laatste zondag in februari – halen we de ATB/MTB tevoorschijn en gaan we het bos in. Ook hier wordt meestal de groep opgesplitst in twee groepen.

Starttijden & startlocatie

Lente/zomer

  • 09:00 uur, zomertijd 08:00 uur
  • Vanaf thuisbasis Bij Koos in Ottersum

Herfst/winter

  • 09:00 uur;
  • Vanaf thuisbasis Bij Koos in Ottersum

Eigen tochten

Onze eigen jaarlijkse terugkerende tochten zijn:

  • Twee veldtoertochten/mountainbiketochten in de herfst (oktober) en winter (februari)
  • En een clubweekend in september, waar we ieder keer weer een mooie bestemming uitkiezen om naartoe te fietsen.

En verder

Ieder jaar worden er naast de jaarlijkse eigen tochten ook voldoende andere leuke activiteiten georganiseerd; zoals het jaarlijkse weekendje Luik (Tilff-Bastogne-Tilff), af en toe een reisje naar een warm oord voor zomertraining of een reisje ‘hoogtetraining’ naar de bergen. Altijd gezellig, en niks moet, alles mag.

 

Huishoudelijk Reglement: PDF