Rondje Nederland

Deze zomer met de corona beperkingen hebben een aantal niet stil gezeten. In dezelfde week zijn 2 groepen gepakt ruim een week onderweg. De ene groep met een camper, de anderen overnachten bij Vrienden op de Fiets.

Marcel, Theo, Theo en Wim hadden voor een fietstocht in Noorwegen een camper met chauffeur Norbert geregeld. Door de strenge regels was dit niet haalbaar, ook niet in omliggende landen. Zo ontstaat een Rondje Nederland en om toch iets van een uitdaging te vinden, wordt er gereden op mtb’s en cyclo cross met gravel banden. Dagelijks is er in 8 uur tijd tussen de 170 en 220 km gefietst, in totaal een kleine 1400 km. Zij hebben genoten van het steeds veranderende landschap van heide, weidse polder, kust, rivieren, maasheggen, ‘alsof we door het openluchtmuseum trokken’. Enige ongemak was 2x lek en pijnlijk zitvlees.

De tweede groep bestaande uit de 3 J’s, Jan, Jan en Jet hebben er ook van genoten met steeds verrassende overnachtingen.

Chapeau allemaal!